Известие

Collapse
No announcement yet.

Аксиални лагери?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аксиални лагери?

Колеги като натисна съединителя почва нещо да щрака от към маховика и педала на съединителя като че ли вибрира и ме удря, щрака понякога и като го пусна на празен ход и като дам газ изчезва. Сменен е комплек преди 3 месеца, казаха ми че били аксялните лагери на кол.вал...в такъв случаи трябва ли да се сваля и шлаифа вала или само лагерите да се сменят? Има ли опасност да се кара 1-2 дена така?
    Alfa Romeo 156 1.6 16v

Първоначално публикувано от fabarth Покажи съобщение
    Колеги като натисна съединителя почва нещо да щрака от към маховика и педала на съединителя като че ли вибрира и ме удря, щрака понякога и като го пусна на празен ход и като дам газ изчезва. Сменен е комплек преди 3 месеца, казаха ми че били аксялните лагери на кол.вал...в такъв случаи трябва ли да се сваля и шлаифа вала или само лагерите да се сменят? Има ли опасност да се кара 1-2 дена така?
    При мен е същото положението,с 2.4jtd съм,но мисля,че е лагер или маховик...
    Let those Germans dream on about Alfa Romeo

Comment

Откопчал ти се е аксиалния лагер на съединителя. Оправяй го докато е време, че ще съсипеш притискателя, а може и насред път да останеш без съединител. Ако имаш късмет ще минеш само със сваляне на кутията.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

А възможно ли е да е от лагерите на кол.вал както маистора казва?
        Alfa Romeo 156 1.6 16v

Comment

Невъзможни работи няма, но едва ли. Тия шумове дето се променят с натискане на съединителя са по-скоро от това, което ти казаха по-горе. А и щом скоро е пипано там картинката се нареди
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Мога ли да разбера дали е откопчан без да свалям скоростите, ако сваля акумолатора и погледна през дупката от където се подава?
            Alfa Romeo 156 1.6 16v

Comment

Мога ли да разбера дали е откопчан без да свалям скоростите, ако сваля акумолатора и погледна през дупката от където се подава?
              Май се виждаше отнякъде, но ако няма откъде да се погледне дупчи камбаната на 2 места с дрелката и готово. После малко силиконче да не влизат прахоляци. Върши работа, ако не ти се сваля кутия ..
              sigpic

Comment

Не ми се вярва това да се дължи на аксиален луфт на КВ. Този луфт лесно можеш да го премериш. Той трябва да е в границите 0,06 - 0,22 mm.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Като я запаля и почна да помпа съединителя се забелязва как докато тропа много леко се избутва и връща шаибата на кол.вал отпред...
                  Alfa Romeo 156 1.6 16v

Comment

Като я запаля и почна да помпа съединителя се забелязва как докато тропа много леко се избутва и връща шаибата на кол.вал отпред...
                    Е това вече не е хубаво. А иначе самата шайба бие ли или се върти в една равнина? Ако бие може да ти е разхлабен болта на ангренажното колело - скоро може да събереш мотора. Този болт се стяга с голяма тръба колкото можеш(така или иначе не можеш да го стегнеш колкото трябва - 35кг) като се държи контра на маховика. Резбата му е обратна - т.е. се стяга на развиване, аз ги и лепя че имах случка(размина се с малко). Ако не явно майсторът ти е познал ..
                    sigpic

Comment

Колеги единия аксялен лагер бе изпаднал в картера, маистора каза че блока се е износил от горе и че няма правене и така ще кара, сменихме само лагерите със стандартни и долната пета
                      Alfa Romeo 156 1.6 16v

Comment

Здравейте,
                        изчетох доста теми и реших тук да се включа, вместо да пускам нова тема.

Имам следният проблем:
                        когато натисна полусъединител започва да издава един стържещ звук, а като натисна докрай звукът изчезва. Първоначално се чуваше доста слабо този звук, но постепенно започна да се усилва. При потегляне без газ колата си тръгва без проблем и без да тресе. От къде идва проблема?

Колата е 156 2.4 20v 175кс
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
                          Здравейте,
                          изчетох доста теми и реших тук да се включа, вместо да пускам нова тема.

Имам следният проблем:
                          когато натисна полусъединител започва да издава един стържещ звук, а като натисна докрай звукът изчезва. Първоначално се чуваше доста слабо този звук, но постепенно започна да се усилва. При потегляне без газ колата си тръгва без проблем и без да тресе. От къде идва проблема?

Колата е 156 2.4 20v 175кс
                          Диска на съединителя. То и лагера е под съмнение, ама от по- горе писаното не мога да се сдържа и да не кажа, че Тонов е абсолютен и завършен идиот! Толкова простотии да се изкажат, а той все пак да ви търпи, нищо, че е казал всичко в поста си!
                          Хайде да си го уважаваме, поне малко!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Диска на съединителя. То и лагера е под съмнение, ама от по- горе писаното не мога да се сдържа и да не кажа, че Тонов е абсолютен и завършен идиот! Толкова простотии да се изкажат, а той все пак да ви търпи, нищо, че е казал всичко в поста си!
                            Хайде да си го уважаваме, поне малко!
                            А има ли съмнения да е маховик? при положение, че колата не тресе при потегляне.
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
                            sigpic

Comment

Колега ако имаш аксиален луфт се готви за умрял семеринг на колянов вал.Кой от двата семеринга ще си оди пръв господ знае.За да хванеш луфта махай капака на ангренажа и на запален мотор някой да натиска съединителя и гледай ролката на коляновия вал дали се мести в повече по аксиялата.ecotronic ти е казал колко трябва да се мести.
                              Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Working...
                              X